Van Ostadestraat 12 | 2162BP | Lisse | 06 105 25 496

Onderwijsondersteuning

OMM Lisse biedt binnen zowel de basisschool als het voortgezet onderwijs onderwijsondersteuning.

Dyslexie

Dyslexie staat voor stoornis waarbij men moeite heeft met lezen, schrijven en spellen; woordblindheid. Wat minder bekend is hoe dyslexie ontstaat. Dyslexie ontstaat doordat de hersenhelften van het brein niet goed met elkaar samenwerken.

fixatie disparatieOMM Lisse biedt begeleiding van leerlingen met dyslexie. Tijdens de begeleiding wordt door middel van observatie gezocht naar mogelijke meerdere oorzaken van de leerproblemen.
Oorzaken kunnen o.a. ook zijn: fixatiedisparatie (samenwerking van de ogen) en belemmering van de fijne motoriek (reflexen).

 

Beelddenken / Ik leer anders®

stoel woord-large

Na onderzoek blijkt dat kinderen met een leerachterstand of dyslexie vaak in beelden denken en niet in woorden. Hierdoor wordt de lesstof niet begrepen en onthouden.
Het onderwijs sluit niet aan bij de denkwijze van deze kinderen. De meeste mensen (±95%) leren via het gehoor, maar slechts een kleine groep leert visueel.
Bijles helpt onvoldoende, omdat er dan meer informatie op ‘foute’ wijze wordt aangeboden.
Door de informatie te vertalen naar beelden, kunnen deze kinderen zich de lesstof wel eigen maken.
Tijdens een korte training wordt geleerd deze techniek zelf toe te passen. Ideaal om vervolgens de lesstof in de klas goed te kunnen volgen.
stoel plaatje-large
OMM Lisse biedt binnen scholen een korte training waarbij de leerling leert deze techniek zelf toe te passen om vervolgens de lesstof in de klas goed te kunnen volgen.

AD(H)D

Gedrag- en leerproblemen gaan meestal hand in hand. De diagnose AD(H)D gaat hiermee vaak gepaard.
OMM Lisse is gespecialiseerd in gedragsproblemen, zoals AD(H)D en biedt begeleiding en hulp d.m.v. trainingen, coachtrajecten, workshops en lezingen.

Snel leren = leuk leren

Snel leren = leuk leren is een cursus voor leerlingen en studenten vanaf de middelbare school. Tijdens deze cursus leren scholieren 2 tot 4 keer sneller  en geconcentreerd lezen, meer en makkelijker onthouden, beter plannen en organiseren, samenvatten d.m.v. bijvoorbeeld mindmaps, geheugentechnieken en leren leren.

Op weg naar …

Op weg naar … is een cursus voor leerlingen vanaf groep 7 / 8 om zich voor te bereiden op de middelbare school. In 3 lessen van 1 uur wordt geleerd de schoolagenda te gebruiken en bij te houden, hoe je kunt focuslezen, mindmappen en woordjes en begrippen leren.
Wilt u meer informatie? Neem gerust (vrijblijvend) contact op.

Mildred van het Schip
OMM Lisse

 

 

OMM Lisse werkt samen met:

BrilJan’t logo Briljant
Time2Control banner_210X210

 

AD(H)D Coaching

Leg de focus op de kwaliteiten in plaats van de beperkingen.
AD(H)D op de werkvloer hoeft geen probleem te zijn!

AD(H)D coaching

ADHD2

Meest recente berichten